Nidaros - Sveiva, 6-9

K.nr: 118
Dato: 13.02.2010
Divisjon: Eliteserien, menn
Sted: Munkvollhallen
Resultat: 6-9 (0 - 5), (2 - 1), (4 - 3)

Første periode var spesiell. Vi spilte en god omgang, Sveiva slapp til noen sjanser, men ikke voldsomt mange. Samtidig skapte vi store sjanser selv, og så står det 0-5 etter de første 20 minuttene. Det handler selvsagt om å være best foran begge mål, men her blir vi straffet i overkant hardt. JOL har vel også ett stk kjøkkenveimål, som i følge sikre kilder(JOL...) er over streken uten at dommerne dømmer mål av den grunn.

I andre periode klarer vi å flytte fokus fra dommerne og over på innsats og det å faktisk spille innebandy. Og, merkelig nok, så fungerte dette ganske bra. Vi er mye tøffere i duellspillet overalt på banen, og klarer å presse Sveiva-spillerne til å gjøre en del feil som fører til store kontringsmuligheter for oss. At vi bare scorer to mål i denne perioden er en sterk prestasjon, vi bommer på en haug 100%-sjanser, som når Per kliner ballen i tverrligger alene mot keeper, og når Steffen "skyter" utenfor på åpen kasse på en magisk pasning fra Krille. Chris og Hveding kunne vel også ha hengt en kasse hver i denne perioden, uten at Krille hadde blitt irritert for å få assist av den grunn.
Perioden ender 2-1 til Nidaros etter mål av Hveding og JOL.

I siste periode starter vi meget bra, og scorer to mål ganske tidlig i perioden, som gjør at det står 6-4.
Det merkes på benken til Sveiva at de er litt stresset nå. Så gjør de 4-7 før begge lag får en spiller utvist og det blir spill 4 mot 4 i 2 minutter. Vi gjør da først 5-7, før en Sveiva-spiller enkelt får gå gjennom vårt forsvar og gjøre 5-8 alene mot keeper. Per scorer 6-8 når vi igjen er fulltallige, og vi begynner å tenke på å ta ut keeper for å gå for poeng i de siste to minuttene. Før vi rekker det scorer Sveiva på et frislag fra langt hold, og setter sluttresultatet til 6-9. Krille og Englund drar på seg hver sin bot mot slutten av kampen da de begge velger å fortelle dommerne akkurat hvor dårlige de mener de har vært, og får begge sitte det siste minuttet på utvisningsbenken.
Vi holder unna i 5 mot 3, og det er nå meget høy temperatur i Munkvollhallen. 5 sekunder før slutt eskalerer det i at JOL takler kaptein Sletten på Sveiva, som svarer med å slå JOL i hodet med kølla, og får et korrekt idømt rødt kort. Det var vel ikke det Sveiva trengte mest i sesongavslutningen hvor de kjemper om en sluttspillplass.

Spillere som utmerket seg på Nidaros
***  Peter
**
*

Skrevet av Vegard