Nidaros - Tunet, 9-6

K.nr: 93
Dato: 16.01.2010
Divisjon: Eliteserien, menn
Sted: Nidarøhallen
Resultat: 9-6 (1 - 1), (3 - 3), (5 - 2)

Vi starter kampen med en overraskende god innstilling etter å ha hatt tidenes dårligste trening torsdag kveld. Martin må dessverre hive inn håndkleet etter å ha dratt på seg en ryggskade under oppvarmingen.

Vi bestemte oss for å legge oss lavt med 1.rekka og prøve å presse høyt med 2.rekka. Det fant vi tidlig ut at vi bare kunne glemme, så vi la oss lavt i 2-2-1 med begge rekkene, og satset på å dekke Tunets backskudd. Det klarte vi på en fabelaktig måte, vi var raskt oppe i Tunet-spillerne, og om noen havnet litt på etterskudd var vi ekstremt gode på å ta dennes jobb og plass.

Første periode starter med at Tunet har ballen mye, og spiller rundt på backene og center for å forsøke å få skudd på mål. De får inn noen skudd, men blir tvunget til å skyte fra dårlige vinkler og vi dekker mange skudd. I tillegg er vi gode foran eget mål, og rensker unna det som er av returer. De scorer imidlertid 0-1 når det er gått 9 minutter av kampen. Like etter får vi straffe imot oss etter at JOL står i målgården, uten å være spesielt involvert i spillet. Denne redder Micke på magisk vis.
Snart skal vi også få løpe fra oss litt i undertall, et supert undertall av oss, hvor Tunet egentlig ikke skaper noe som helst, men hvor vi scorer på en kontring. Magisk pass av Hveding og Krille velger å legge den i motsatt kryss selv om hele målet stort sett er åpent. Det står 1-1 til pause, og det er god stemning.

Andre omgang starter med at Bjørn ikke klarer å holde kjeft, og får dermed en relativt unødig utvisning. Vi holder stand en stund, men orker ikke å komme i press i et godt overtallsspill av Tunet, og de får komme for nære på mål og plasserer inn 1-2 enkelt. Få sekunder etter målet får vi igjen utvisning for gjentatte forseelser. Tunet scorer 1-3 på frislag i dette undertallet, et frislag hvor dommerne blåser etter at frislaget er tatt og forvirrer Nidaros sine spillere. Etter dette var vi rimelig nedfor, og når de setter inn 1-4 tenker nok de fleste på tribunen at nå er kampen kjørt. Lagmoralen vår skal derimot vise seg å være sterkere enn antatt, og vi scorer 3 kjappe mot slutten av perioden. Krille scorer 2, og legger så et nydelig pass til Hveding, som drar av keeper og setter ballen i nettaket på blank kasse. 4-4, og vi kan ta en velfortjent pause. Stadig god stemning.

Tredje periode starter med at Tunet får skyte fra midtbanen, og Mossin gjør en pen styring til 5-4. Ikke lenge etter skyter han fra vantet, i nærmeste kryss, og det står 6-4, og nok en gang tenker alle andre enn Nidaros-spillerne at kampen er over. Det var helt uaktuelt å gi seg når vi hadde spilt så godt så lenge, og vi fortsatte å jobbe steinhardt defensivt og lempe baller på mål, noe som gir utslag i at Krille kommer gjennom, vipper ballen forbi keeper, løper rundt mål og slår inn ballen i åpen kasse, 5-6. Hveding scorer så uassistert, og det tar helt av i hallen. Da er det fortsatt 10 minutter igjen, og vi fortsetter med fokus på det defensive. Tunet lemper på kassa, og vi forsøker å kontre, sånn var det stort sett hele kampen. Vi får uttelling på en kontring hvor vi kommer 3 mot 2, og nok en gang er det Krille som slår passet. Han finner Vegard, som setter ballen utagbart i vinkelen til 7-6 til Nidaros. Da er det 3 minutter igjen, og Nidaros leder for første gang i kampen. Nå koker det virkelig!
Tunet tar time-out, og sender nå utpå alt de har av offensive krefter for å unngå et pinlig nederlag. Det resulterer i at Per kommer alene mot keeper og setter inn 8-6, og nå begynner vi virkelig å skimte poeng i det fjerne. De 55(!) tilskuerne gir til og med lyd fra seg!
1 minutt igjen, Tunet tar ut keeper, og Per får gjøre sitt andre mål på 1 minutt. Kampen ender 9-6, og norges største bombe i hvilken som helst idrett noensinne er et faktum.
Tunet-spillerne tok tapet tungt, men gratulerte oss pent, og dro hjem med halen mellom beina.

Nidaros skal denne dagen takke sin, for dagen, meget gode keeper Micke, han sto strålende hele matchen, og tok det meste av de skuddene vi ikke fikk dekket. Han fikk intet mindre enn 48 skudd på seg, og da er det godkjent å slippe inn 6 mot Tunet. Flott var det også å ha en coach på benken i dag, Terje var god på å roe oss ned når vi trengte det, eller få oss opp når vi hadde behov for det.

Sterk innsats av alle mann gjør at Nidaros nå ikke lenger står med den berømte "smultringen", men nå er oppe på hele 2 poeng. Og vi skapte, om ikke annet, litt spenning i toppen av eliteserien.

Spillere som utmerket seg på Nidaros
***  Micke
**Krille og Hveding
*Resten

Skrevet av Vegardo