Nidaros - Nor 92, 4-6

K.nr: 78
Dato: 19.12.2009
Divisjon: Eliteserien, menn
Sted: Munkvollhallen
Resultat: 4-6 (2 - 1), (1 - 1), (1 - 4)

Vi startet kampen med å ligge akkurat som vi ble enige om i garderoben, lavt og tett. Planen var å dekke opp for kontringer, samt Nors forsøk på magiske pass gjennom midten, og se hva de da hadde å by på. I 1. periode var ikke det så mye. Vi har god kontroll i starten, og bortsett fra en kokosfeil av Chris, som mister ballen midt på banen og de scorer 0-1 i 2 mot 1, så gjør vi en glimrende periode defensivt sett. Offensivt skaper vi noen gode kontringer, og har en del "lempinger" på mål som blir farlige. Per fikk god uttelling for sin investering i ny kølle, type skjev, og setter inn to susere, og vi kan gå ut av perioden med ledelse, 2-1. Dette er nok vår beste periode denne sesongen, taktisk gjør vi alt riktig, og det burde nok stått 2-0.

I 2.periode gjør tigrene noen endringer, ved å legge center høyere i banen for å forsøke å skape kaos hos oss defensivt. Dette klarer de for så vidt i ett bytt, før vi får summet oss, og igjen klarer å ligge riktig. Det er tydelig at Nor sliter når de ikke får spilt opp i midt, eller gjennom midten. De har ikke noe voldsomt balltempo, og vi ligger veldig bra i forsvar. Det skal sies at de har et par ok sjanser, en ball som triller på strek, og et skudd som går i stanga, i bakhodet til Micke og ut, og til slutt utligner de til 2-2. Det skjer i vårt overtall, og er fryktelig slapt av oss. Vi skaper noen muligheter i dette overtallet, men klarer ikke å sette kula i kassa. Både Chris og Hveding har store sjanser alene mot keeper, men keeper er både god og heldig og avverger. Nors ledelse skal dog ikke vare lenge. Den "defensive" rekka bryter på midten, og kontrer inn 3-2 ved JØnsson. Vi gjør nok en godkjent periode, og det er sjanser begge veier. For første gang i år leder vi ved andre pause, og vi har i tillegg gjort to gode perioder på rad!

I 3.periode knyter vi oss nok litt, og blir mer opptatt av at vi leder enn å fortsette det gode spillet vårt. Vi frykter mer å slippe inn mål enn vi vil score selv, og Nor får styre veldig mye i denne perioden. De skal ha for at de er veldig tålmodige, og fortsetter med sitt spill for å håpe at det gir resultater. Og det gjør det, når vi etter hvert blir slitne. Vi må gjøre bytter, og de som kommer inn var nok ikke helt inne i matchen slik som de som var utpå banen. Nors fryktede skytter, Lindgren får vende opp litt for enkelt og fyre inn 3-3. Like etter kommer nok årets flaksemål når tigrene slår langt, en spiller rekker ballen og får slått den mot mål i det ballen suser forbi(!) mål-linja. Han treffer oppå køllebladet, noe som gjør at ballen får en meget spesiell lobb-skru som dupper over Micke og i lengste kryss. Dette var alt annet enn innøvd, men like fullt mål, og det står 3-4. Vi skjønner nå at vi må score også i denne perioden for å skaffe noen etterlengtede poeng i dag, og klarer å skape noen store sjanser, blant annet en kontring helt etter læreboka, hvor vi kommer 3 mot 2, og Hveding får avslutte helt alene mot keeper, men setter dessverre ballen utenfor. Vi scorer også et mål, men det blir annulert fordi Hveding blir "myrdet" inn i målområdet, og får, selvfølgelig, frislag imot. Når de etterpå får en straffe som er helt feil idømt og gjør 3-5, så må vi virkelig sette alle kluter til. Vi begynner å presse høyt, og det gir nesten øyeblikkelig resultater. Nor gjør en stor feil på egen halvdel og gir ballen rett til Krille, som enkelt kan gjøre 4-5. Krille går på et returløp noen sekunder senere, kræsjer med en Nor-spiller, og blir, fantastisk nok, utvist. Nok en merkelig dommeravgjørelse som kommer på et dårlig tidspunkt, og akkurat når vi er i ferd med å hente opp ledelsen. De gjør 4-6 i overtall, og med under to minutter igjen er det lite håp for Nidaros nå. Vi tar ut Micke mot slutten av kampen, og skaper et par store farligheter, men klarer ikke å score.
Kampen ender 4-6, og det er en gjeng skuffede Nidaros-spillere som går av banen. Nor 92 derimot ser ut som om de allerede har sikret plassen neste år, og med resultatene i Harstadhallen, så har de nok også det.
Vi gratulerer Nor 92 med det!

Spillere som utmerket seg på Nidaros
***  
**
*

Skrevet av Vegard