Harstad - Nidaros, 9-5

K.nr: 85
Dato: 05.12.2009
Divisjon: Eliteserien, menn
Sted: Harstadhallen
Resultat: 9-5 (3 - 2), (3- 2), (3 - 1)

Vi reiste til Harstad med 8 utespillere og 1 keeper, masse pågangsmot, og ikke minst masse lykke over å få lov til besøke nord-Norge!

Taktikken var å ligge lavt og stenge slottet for de magiske pasningene fra Laitinen-gjengen. Dette klarte vi godt i store deler av kampen. I 1. periode holdt vi et høyt tempo, og lå godt defensivt. Harstad hadde ballen mest, men slet med å komme til særlig mange sjanser. Det var tydelig å se at det var uvant for de å styre kampen. Vi satset på kontringer, og lempet en del lange baller mot Harstad-målet. Harstad scoret først, men Hvedin utlignet ganske raskt til 1-1 med et hissig skudd fra midtbanen som suste opp i nettaket. Harstad gjør 2-1 før Jo gjør en god prestasjon på en langpasning bakfra og lurer ballen inn ved siden av keeperen til Harstad. Perioden ender 3-2 til Harstad når de får tre en pasning mellom to spillere fra bak mål. Vi er meget fornøyde med innsatsen, men litt irriterende at vi ligger under.

2. periode starter mye likt den forrige. Vi kriger og kriger, og får brutt en del ganger og kontret. Steffen scorer et nydelig mål, og stillingen er 3-3. Ikke lenge etter scorer Vegard et enda nydeligere mål etter en tennispasning fra Steffen. Et ordentlig kremmerhus! Neida.
Vi leder 4-3, og ligger meget tett og godt i 15 minutter av perioden. Det blir en del utvisninger, og Harstad er bedre enn oss både i overtall og undertall. Vår vante dårlige periode kommer altså de siste 5 minuttene, og plutselig står det 6-4. Harstad har også et mål som blir annulert i denne perioden.

I siste periode scorer Martin et feiende flott mål på tennis i overtall, men det blir merkelig nok annulert etter at dommerne først har dømt mål. De ombestemte seg, og dømte slag mot oss i en 50/50-duell. Det var ikke den første eller siste avgjørelsen vi følte gikk imot oss. Etter dette scorer Harstad 7-4, og plutselig leder de med tre mål istedenfor ett, som de ville gjort dersom vi ikke hadde fått annulert målet. Jo scorer enda en gang til 7-5 på en lang ball på mål, og vi løyner et lite håp. Dette blir knust etter hvert som vi blir mer og mer slitne og mørbanket av et hardt-/stygtspillende Harstadlag som får lov til å drive på med en del shady saker inntil de får en 5 minutters utvisning for en albue som kommer susende inn fra venstre. Vi klarer selvsagt å dra på oss en utvisning i denne perioden, og i 4 mot 4 var vi overelegent dårligst. Harstad gjør 8-5, og vi klarer ikke å utnytte nesten 5 minutter med en mann mer. På slutten kjører vi på med høyt press, men har ikke særlig mye futt igjen i beina, og presset blir vel egentlig ikke særlig pressende. Harstad får mer rom, og kjører over oss de siste 5 minuttene, og kunne gjerne gjort mer enn det ene målet som kom.

Vi er relativt fornøyde med kampen, men åpenbart ikke resultatet. Defensivt fungerte det bedre enn på lenge, og vi skaper en del sjanser. Nok en gang velger vi å ikke score på åpent mål et par ganger, og vi er alt annet enn effektive. Da blir det vanskelig å vinne kamper.

Det smakte godt med øl og pizza etter kampen, og ivrige innebandydiskusjoner kunne høres nesten helt hjem til Trondheim.

Spillere som utmerket seg på Nidaros
***  Steffen
**
*

Skrevet av Vegard