Nor 92 - Nidaros, 8-5

K.nr: 12
Dato: 01.11.2009
Divisjon: Eliteserien, menn
Sted: Mjøndalshallen, Drammen
Resultat: 8-5 (1 - 1), (4 - 3), (3 - 1)

Alle regnet med at Martin var den som skulle kaste inn håndkleet i dag da han fikk strekk på gårsdagens kamp, men spa-avdelingen på Grand Hotel gjorde susen, og han var klar til kamp. Mads derimot sto pent over, så vi var igjen nede i eksakt to rekker.

1.omgang startet bra for vår del, vi lå også i dag defensivt i 2-2-1. Kampen var veldig jevn, og vi satt ny rekord i god start for Nidaros i den øverste divisjonen da vi tok ledelsen etter 12 minutter ved Jönsson. Jubelscenene var voldsomme, og egner seg ikke hverken på trykk eller noe annet. Ledelsen holdt i akkurat 12 sekunder, så imponerende var det. Omgangen ebbet ut til 1-1.

2.omgang starter med at Nidaros nok en gang tar ledelsen, denne gangen i power. Det er vår kvikke coach som snek seg inn i midten og satt ballen i krysset. Like etter får Bjørn Henrik utvisning for en øks som en tømmerhugger ville vært stolt av etter et defensivt(!) løp. Vi klarte denne gangen å holde ledelsen i 2 minutter før vi slapp inn mål i undertall. Nor 92 har et sterkt overtallspill, noe vi fikk merke også senere i matchen. Nor fikk nå virkelig i gang bevegelsene og spillet, og vi klarte ikke å markere ut mannen foran kassa, og de scora 3 mål på 5 minutter, og plutselig stod det 5-2. Da tenkte nok de fleste at kampen var over, men Nidaros-beina var så lette og fine i dag at de aldri sluttet å løpe. Mot tampen av perioden setter Hveding inn et skudd fra midtbanen etter et fabelaktig pass fra Jönsson. Etter 39.59 får vi frislag i krysset til høyre for deres mål og sender alle inn på rekke foran kassa. De setter opp en mur foran, men gode, gamle Nervik husker fortsatt Berlinmuren, og han vet hvordan han skal sno seg gjennom. Han skjøt i et hull og ballen traff noe/noen og vi scora noen tiendedeler før perioden var over. Jönsson stjal dette målet greit. 5-4, og vi er med i kampen igjen.
I 3.periode blir vi rett og slett kontret i senk, vi mister ballen for mye på vei fremover, og rekker ikke hjem ved et par anledninger, og da er de veldig effektive. Nor er et godt kontringslag, og det viste de i dag. Når Terje får utvisning for å løpe ved siden av en spiller og så ikke klare å stoppe på en fem-øring, så scorer de det tredje i perioden, og det står 8-4. Hveding setter inn et trøstemål, nok en gang etter pasning fra Jönsson, på slutten, og vi satser alt offensivt, men det blir 8-5 til hjemmelaget.

Alt i alt et rettferdig resultat, men synd at vi ikke tar poeng når vi for en gangs skyld er effektive.

Spillere som utmerket seg på Nidaros
***  Henrik Jönsson, poengstjelern
**Hveding
*J R

Skrevet av Vegard